تنها پس از گذشت چند هفته از ابلاغ سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی و چند روز پس از تشکیل جلسه تبیین سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی توسط رهبر معظم انقلاب اسلامی، هیئت امیر المومنین علیه السلام (هیئت مبلغین جهاد اقتصادی) به همت جمعی از اساتید دانشگاه، اعضای فعال جریان ها و تشکل های دانشجویی، اصحاب رسانه، محققین و علاقه مندان به این حوزه در رشته های مختلف (اعم از اقتصاد، مدیریت، فنی و مهندسی و ...) تاسیس شد و اولین برنامه خود را در روز جمعه (23 اسفندماه 1392) با قرائت دعای پر فیض ندبه توسط و ذکر عزای ام الائمه حضرت زهرای مرضیه سلام الله علیها با نوای برادران خسروی و رمضانی آغاز نمود.
در ادامه حلقه هم اندیشی با هدف بحث و بررسی پیرامون سیاست های ابلاغی اقتصاد مقاومتی و تبیین نقش مردم، حوزه و دانشگاه تشکیل شد. در ابتدای جلسه هم اندیشی جناب آقای دکتر عبدالملکی (از اساتید دانشگاه امام صادق علیه السلام و صاحب نظر در حوزه اقتصاد مقاومتی- میزبان هیات) فلسفه تاسیس هیات و رویکرد حاکم بر آن را مطرح نمودند و ابراز امیداوری کردند در سایه عنایات اهل بیت علیهم السلام این هیات به عنوان محلی برای تجمع و هم افزایی نظریه پردازان، محققان، دانشجویان، مسئولان اجرایی و فعالان بحث اقتصاد مقاومتی کشور ایفای نقش نماید. ایشان تقویت معرفت و روحیه جهادی و ارتقاء معنوی فعالان عرصه جهاد اقتصادی و نیز هم فکری و تشریک مساعی افراد و جریان های تاثیرگذار در این عرصه را از مهمترین اهداف تاسیس این هیئت مذهبی- تخصصی دانستند.
دکتر عبدالملکی تشکیل اتاق فکر عمومی حوزه، دانشگاه و مردم در زمینه عملکرد بهتر در عرصه جهاد اقتصادی و اقتصاد مقاومتی را یکی دیگر از اهداف تاسیس این هیات با نام مبارک حضرت امیرالمومنین علیه السلام بر شمردند.
در ادامه جناب آقای دکتر خاندوزی (از اساتید اقتصاد مقاومتی و مدیرکل اقتصادی مرکز پژوهش های مجلس) گزارش و تحلیلی کوتاه جلسه اخیر مسئولان کشور با مقام معظم رهبری (مدظله العالی) و زوایای مختلف آن ارائه نمودند. ایشان بخش هایی از فضای داخلی مجموعه های اجرایی و فکری درگیر در این عرصه و برخی آسیب های موجود را بر شمردند.
سپس حاضرین در هیئت (دانشجویان، برخی مدیران اجرایی و اصحاب رسانه) برخی سوالات و نظرات خود را در مورد ماهیت اقتصاد مقاومتی و وظایف اقشار مختلف جامعه در این زمینه مطرح نمودند.
مساله شبهه ایراد شده از سوی برخی مبنی بر ریاضتی بودن اقتصاد مقاومتی از جمله سوالات مطرح شده در این جلسه بود که پس از بحث و گفتگو، حاضرین بر این مساله تاکید نمودند که اقتصاد مقاومتی با به فعلیت رساندن ظرفیت های اقتصادی کشور باعث ارتقاء تولید ملی، اشتغال زایی و کاهش بیکاری، کاهش نرخ تورم، کاهش نیاز به ارز (و از این رهگذر کاهش تاثیرگذاری نرخ آن بر مقدرات اقتصادی کشور و کاهش تاثیر تحریم های بانکی)، فراوانی کالا، فراوانی منابع مالی دولت (و از آن رهگذر کاهش وابستگی دولت به نفت و کاهش تاثیر تحریم های نفتی)، ارتقاء بهره وری و ... شده، ضمن تضمین تمامیت و استقلال اقتصادی کشور، در سطح وسیعی باعث افزایش رفاه عمومی خواهد گردید و این دقیقا در نقطه مقابل اقتصاد ریاضتی قرار دارد. در تایید این موضوع، یکی از محققین اقتصاد مقاومتی حاضر در جلسه مشکلات یکی دو سال اخیر کشور در حوزه اقتصاد را ناشی از اجرایی نشدن الگوی اقتصاد مقاومتی دانستند.
این هیئت به عنوان الگویی نوین از نهضت عمومی و مردمی در لبیک به ندای رهبر معظم انقلاب اسلامی پیرامون حضور مجاهدانه در عرصه اقتصادی و اقتصاد مقاومتی در جمعه آخر هر ماه شمسی (طبق برنامه فعلی) تشکیل میگردد و بر این اساس اولین جلسه هیئت در سال 93 در روز جمعه 29 فروزدین ماه برگزار خواهد شد. برنامه های این جلسه دو ساعته عبارت خواهند بود از قرائت دعای پرفیض ندبه، ذکر مصایب اهل بیت علیهم السلام، سخنرانی اخلاقی، سخنرانی اقتصاد مقاومتی (توسط یکی از صاحب نظران) و هم اندیشی حاضرین در جلسه در خصوص برنامه های عملیاتی و نقشه راه اقتصاد مقاومتی.
- ۹۲/۱۲/۲۴
خدا رو شکر ، خیلی عالیه
میشه ما هم از مبلغین اقتصادی باشیم ؟
شرایطش چیه ؟