رصام از راه رسید
رصام( رصد اقتصاد مقاومتی)
رصام بهعنوان گزارشی از رصد و ارزیابی میزان پیشرفت برنامههای اقتصاد مقاومتی در کشور، دیدهبان اقتصاد مقاومتی خواهد بود. اقتصاد مقاومتی بهطور ذاتی الگوی اقتصادی موردنظر انقلاب اسلامی بوده است. الگویی که میتوانست با درنوردیدن موانع داخلی و خارجی (اعم از موانع سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و حتی موانع فیزیکی و طبیعی) تحقق اهداف اقتصادی انقلاب اسلامی (استقلال، رفاه و پیشرفت) را تضمین کند؛
لکن با تأکید مقام معظم رهبری (مدظلهالعالی) بر این الگو از اواسط دهه ۸۰ و در نهایت ابلاغ سیاستهای کلی اقتصاد مقاومتی توسط معظم له (پس از مشورت با مجمع تشخیص مصلحت نظام و سایر گروههای دانشگاهی و نخبگان کشور)، با استناد به اصل ۱۱۰ قانون اساسی جمهوری اسلامی مقرر گردید رویکرد اقتصادی کشور بهطور رسمی به سمت نظام اقتصاد مقاومتی تغییر یابد. این تغییر مسیر مستلزم تحولاتی به شرح ذیل است:
یک. تغییر در رویکردها و عملیات دستگاههای اجرایی و حکومتی؛
دو. تغییراتی در ساختارها و قوانین رسمی کشور (متناسب با اقتضائات اقتصاد مقاومتی)؛
سه. تغییر در سطح دانش و نوع بینش، گرایش و رفتارهای مرتبط با اقتصاد در آحاد ملت (اعم از نخبگان، مسئولین و تودههای مردم)؛
چهار. (در نتیجه اقدامات فوق:) تغییر در وضعیت متغیرها و شاخصهای اقتصادی کشور (در سطوح خرد و کلان) متناسب با مفاهیم و اهداف اقتصاد مقاومتی.
در مجموعه گزارشهای ماهانه رصام (رصد و ارزیابی اقتصاد مقاومتی) که توسط مرکز مطالعات راهبردی تربیت اسلامی (کانون تربیت و اقتصاد) تهیه و منتشر میشود، به رصد و ارزیابی میزان پیشرفت برنامههای اقتصاد مقاومتی در سطح کشور (متناسب با تحولات مورد انتظار در موارد یک تا چهار فوق) میپردازد. هر یک از گزارشهای رصام محوری مشخص از اقتصاد مقاومتی را در دوره زمانی مشخص مورد بررسی قرار میدهد.
رصام بهعنوان گزارشی از رصد و ارزیابی میزان پیشرفت برنامههای اقتصاد مقاومتی در کشور، دیدهبان اقتصاد مقاومتی خواهد بود.