جهاد اقتصادی

جهاد اقتصادی چیزی نیست که تمام شدنی باشد. مقام معظم رهبری
از جمله اصول اساسی در اندیشه اقتصادی هر انسان مسلمان، توجه به اصل رزاقیت الهی است. رزاقیت الهی به معنای تامین مایحتاج زندگی موجودات توسط خداوند است.

در جای جای قرآن کریم به رزاقیت الهی اشاره شده و خداوند متعال تامین روزی مخلوقاتش را وعده داده است :

«و ما من دابة فی الارض الّا علی الله رزق‌ها...»[23]؛ و هیچ جنبنده ای در زمین نیست مگر (اینکه) روزی‌اش بر عهده خداست ...

قرآن در آیه دیگر اشاره دارد که رزاقیت مادی خداوند نه تنها برای مسلمانان بلکه حتی برای مشرکان نیز وجود دارد :

وَیَجْعَلُونَ لِمَا لَا یَعْلَمُونَ نَصِیباً مِّمَّا رَزَقْنَهُمْ تَاللَّهِ لَتُسْئَلُنَّ عَمَّا کُنتُمْ تَفْتَرُونَ‏ (سوره مبارکه نحل، آیه 56)

و(مشرکان) سهمى از آنچه را ما روزى آنان کرده‏ایم براى بت‏هایى قرار مى‏دهند که هیچ نمى‏دانند. به خدا سوگند حتماً از آنچه افتراء مى‏بندید بازخواست خواهید شد.

توجه و اعتقاد راسخ به اصل رزاقیت الهی دارای اثرات قابل توجهی است. در ادامه به سه مورد از این آثار اشاره ای مختصر می شود :

1. اگر بدانیم که رزق از طرف خداست، انفاق براى ما آسان مى‏شود. چرا که انسانی که قائل به رزاقیت الهی است دیگر ترسی از این ندارد که با دادن بخشی از اموال خود دچار سختی گردد و یا نتواند زندگی خود و خانواده اش را تامین نماید.

2. رزق همه به دست اوست، پس عجله و حرص و حرام‏خوارى نداشته باشیم. انسانی که معتقد به اصل رزاقیت الهی است، می داند که روزی وی از جانب خداوند تامین شده است و لذا نیازی به استفاده از راههای نامشروع بدست آوردن و یا انباشتن ثروت وجود ندارد.

3. توجه به اصل رزاقیت الهی موجب می گردد که انسان تن به بردگی دیگران ندهد و در برابر انسان های پست و فرومایه سر تعظیم فرود نیاورد، چرا که وی می داند خداوند حکیم رزق و روزی او را تضمین کرده و نیازی به انجام فعالیت های غیرشرعی ندارد.

  • مبلغ اقتصاد مقاومتی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.