جهاد اقتصادی

جهاد اقتصادی چیزی نیست که تمام شدنی باشد. مقام معظم رهبری
خداوند در آیه 11 سوره مبارکه رعد می فرماید:

«اِنّ اللّهَ لا یُغَّیِرُ ما بِقَوْم حتّى یُغَیّروا ما بِاَنفسهم و اِذا اَرادَ اللّهُ بِقَوم سُوءً فَلا مَرَدَّ لَهُ وَ ما لَهُم مِنْ دُونِه مِنْ وال»

خداوند حال و وضعیّت قومى را تغییر نمى دهد تا خود موجب تغییر وضعیّت خویش شوند و چون خداوند براى قومى آسیبى بخواهد، هیچ برگشتى براى آن نیست و غیر او دوست و حمایت گرى براى آنان نخواهد بود.

پیام ها و رهنمودها :
1.متن آیه اشاره می کند که رشد و تعالی از مسیر تلاش انسان ها می گذرد اما دوام و قوام یک جامعه را خداوند تضمین می کند. اما این تضمین الهی به چه چیزی بستگی دارد؟ به عبارت دیگر خداوند برای چه قومی آسیب و سقوط را مقدر می کند؟ پاسخ این است که خداوند برای قومی که پیشرفت و توسعه را بدون توجه به چارچوب های معین شده ی دین دنبال می کند، زوال و نابودی را رقم خواهد زد. چرا که خدواند در آیه دیگرى فرموده:

 ذلکَ بِانَ اللّهَ لم یَکُ مغیّراً نِعمَةً اَنعمها على قوم حتّى یُغیّروا ما بِاَنفُسهم وَ اِنَّ اللَّهَ سمیعٌ علیمٌ» (انفال: 53);

این (کیفر آل فرعون به دلیل گناهانشان) بدان روست که خداوند نعمتى را که بر قومى ارزانى داشته تغییر نمى دهد، مگر آن که آنان آنچه را در دل دارند تغییر دهند و خدا شنواى داناست.

در واقع آیات فوق اشاره دارد که بین ایمان و اعتقاد به خداوند که لازمه ی آن اجرای احکام اقتصادی و اخلاق اقتصادی در عرصه فعالیت های اقتصاد است، با کسب نعمت های مادی و معنوی و سرنوشت نیک و بد جوامع ارتباط نزدیکی وجود دارد.

2.بر اساس آیه فوق، راه رسیدن به پیشرفت اقتصادی، تلاش و از خودگذشتگی جوامع است. در واقع این خود اعضای یک قوم و یا یک جامعه هستند که بر سر دوراهی پیشرفت و انحطاط بایستی یکی را انتخاب کنند و البته این انتخاب امری ذهنی نیست بلکه درجه تلاش و میزان همت مردم است که بیانگر انتخاب اعضای جامعه است و بایستی بدانیم که این مهم، فرمول اصلی حرکت جامعه ایران در دهه پیشرفت و عدالت است.

  • مبلغ اقتصاد مقاومتی

نظرات (۱)

  • سید علی غضنفری
  •  باسلام
    وب خوبیست به من هم سر بزنید.

    ارسال نظر

    ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.