جهاد اقتصادی

جهاد اقتصادی چیزی نیست که تمام شدنی باشد. مقام معظم رهبری

تحریم های اقتصادی تحریم های اقتصادی5

(مؤلفه‌های اقتصاد مقاومتی در اندیشه امام خامنه‌ای مدظله العالی  )

اقتصاد مقاومتی با توجه به‌ضرورت انقلاب اسلامی درراه پیشرفت‌های خود اولین بار در سال 89 توسط مقام معظم رهبری در جمع کارآفرین‌ها مطرح شد. ایشان در خلال سا‌ل‌های آتی نیز به بیان مؤلفه‌های آن پرداختند. در این یادداشت و یادداشت بعدی سعی می‌شود که مؤلفه‌های آن را از دیدگاه ایشان بیان کنیم.

 

تحریم های اقتصادی5

(مؤلفه‌های اقتصاد مقاومتی در اندیشه امام خامنه‌ای مدظله العالی )

به نقل از سایت جهاد اقتصادی، اقتصاد مقاومتی با توجه به‌ضرورت انقلاب اسلامیتحریم های اقتصادی درراه پیشرفت‌های خود اولین بار در سال 89 توسط مقام معظم رهبری در جمع کارآفرین‌ها مطرح شد. ایشان در خلال سا‌ل‌های آتی نیز به بیان مؤلفه‌های آن پرداختند. در این یادداشت و یادداشت بعدی سعی می‌شود که مؤلفه‌های آن را از دیدگاه ایشان بیان کنیم.

 

اقتصاد مقاومتی با توجه به‌ضرورت انقلاب اسلامی درراه پیشرفت‌های خود اولین بار در سال 89 توسط مقام معظم رهبری در جمع کارآفرین‌ها مطرح شد. ایشان در خلال سا‌ل‌های آتی نیز به بیان مؤلفه‌های آن پرداختند. در این یادداشت و یادداشت بعدی سعی می‌شود که مؤلفه‌های آن را از دیدگاه ایشان بیان کنیم.


کارآفرینی
«ما باید یک اقتصاد مقاومتىِ واقعى در کشور به وجود بیاوریم. امروز کارآفرینى معناش این است. دوستان درست گفتند که ما تحریم‌ها را دور می‌زنیم؛ بنده هم یقین دارم. ملت ایران و مسئولین کشور تحریم‌ها را دور می‌زنند، تحریم کنندگان را ناکام می‌کنند؛ مثل موارد دیگرى که در مهروموم‌های گذشته در زمینه‌هاى سیاسى بود که یک اشتباهى کردند، یک حرکتى انجام دادند، بعد خودشان مجبور شدند برگردند، یکی‌یکی عذرخواهى کنند. چند مورد یادتان هست لابد دیگر. حالا جوان‌ها نمی‌دانند. در این ده بیست سال اخیر، از این کارها چند بار انجام دادند. این دفعه هم همین‌جور است. البته تحریم براى ما جدید نیست، ما سى سال است توی تحریمیم. همه‌ى این کارهایی که شده است، همه‌ى این حرکت عظیم ملت ایران، در فضاى تحریم انجام‌گرفته؛ بنابراین کارى نمی‌توانند بکنند. خب، ولى این دلیلى است براى همه‌ى مسئولان و دلسوزان کشور که خود را موظف بدانند، مکلف بدانند به ایجاد کار، به تولید، به کارآفرینى، به پررونق کردن روزافزون این کارگاه عظیم؛ که کشور ایران حقیقتاً امروز یک کارگاه عظیمى است. همه خودشان را باید موظف بدانند»(16/06/1389).


حرکت در چارچوب برنامه بلندمدت

«از زمان باید حداکثر استفاده بشود. طرح‌هایی که مهروموم‌های متمادى طول می‌کشید، امروز خوشبختانه بافاصله‌ی کمترى انسان مى‌بیند که فلان کارخانه در ظرف دو سال، در ظرف هجده ماه به بهره‌بردارى رسید. باید این را در کشور تقویت کرد. حرکت بر اساس برنامه، یکى از کارهاى اساسى است. تصمیم‌های خلق‌الساعه و تغییر مقررات، جزو ضربه‌هایی است که به «اقتصاد مقاومتى» وارد می‌شود و به مقاومت ملت ضربه میزند. این را، هم دولت محترم، هم مجلس محترم باید توجه داشته باشند؛ نگذارند سیاست‌های اقتصادى کشور در هرزمانی دچار تذبذب و تغییرهاى بى‌مورد شود»(03/05/1391)

 

اجرای طرح‌هایی در جهت کاهش اسراف و وابستگی به خارج مانند هدفمندی یارانه‌ها

«به نظر ما طرح‌های «اقتصاد مقاومتى» جواب می‌دهد. همین مسئله‌ى سهمیه‌بندى بنزین که اشاره کردند، جواب داد. اگر چنانچه بنزین سهمیه‌بندى نمی‌شد، امروز مصرف بنزین ما از صد میلیون لیتر در روز بالاتر می‌رفت. توانستند این را کنترل کنند؛ که خب، امروز در یک حد خیلى خوبى هست. حتّى باید جورى باشد که هیچ به بیرون نیازى نباشد، که الحمدللّه‌ نیست. تحریم بنزین را در برنامه داشتند؛ اقتصاد مقاومتى تحریم بنزین را خنثى کرد. و بقیه‌ى چیزهایی که موردنیاز کشور است.  هدفمند کردن یارانه‌ها هم در جهت شکل دادن به اقتصاد ملى است؛ که این‌ها می‌تواند هم رونق ایجاد کند - در تولید، در اشتغال - و هم موجب رفاه شود؛ این‌ها مایه‌ى رشد تولید کشور، رشد اقتصادى کشور، مایه‌ى اقتدار یک کشور است. با رشد تولید، یک کشور در دنیا اقتدار حقیقى و آبروى بین‌المللى پیدا می‌کند. این کار بایستى به انجام برسد»(03/05/1391).


مدیریت مصرف

 مسئله‌ى مدیریت مصرف، یکى از ارکان اقتصاد مقاومتى است؛ یعنى مصرف متعادل و پرهیز از اسراف و تبذیر. هم دستگاه‌هاى دولتى، هم دستگاه‌هاى غیردولتی، هم آحاد مردم و خانواده‌ها باید به این مسئله توجه کنند؛ که این واقعاً جهاد است. امروز پرهیز از اسراف و ملاحظه‌ى تعادل در مصرف، بلاشک در مقابل دشمن یک حرکت جهادى است؛ انسان می‌تواند ادعا کند که این اجر جهاد فى ‌سبیل‌اللّه را دارد.
  
یک بُعد دیگر این مسئله‌ى تعادل در مصرف و مدیریت مصرف این است که ما از تولید داخلى استفاده کنیم؛ این را همه‌ى دستگاه‌هاى دولتى توجه داشته باشند - دستگاه‌هاى حاکمیتى، مربوط به قواى سه‌گانه - سعى کنند هیچ تولید غیر ایرانى را مصرف نکنند؛ همت را بر این بگمارند. آحاد مردم هم مصرف تولید داخلى را بر مصرف کالاهایی با مارک‌های معروف خارجى - که بعضى فقط براى نام و نشان، براى پز دادن، براى خودنمائى کردن، در زمینه‌هاى مختلف دنبال مارک‌های خارجى می‌روند - ترجیح بدهند. خود مردم راه مصرف کالاهاى خارجى را ببندند»(03/05/1391)

منبع :

سایت جهاد اقتصادی

 

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.